Kennel 

bda3.jpg

Ensimmäinen Sissinheimon kennelnimeä kantanut pentue syntyi 1962. 69 erilaisen valionarvon saavuttanutta koiraa. Kennelille on myönnetty Suomen Kennelliiton Vuolasvirta-palkinto.
Tällä hetkellä koiria mm. poliisilla, rajavartiolaitoksella ja tietenkin harrastajilla. Olemme kilpailleet koirillamme kaikissa palveluskoirakokeiden lajeissa ( ei opastus).

Toimimme myös aktiivisesti tuomareina niin kotimaassa kuin ulkomailla.  Suoritamme  koirien mikrosirumerkintöjä

Kasvatustoiminta

Karhukorven SissiEnsimmäinen Sissinheimon kennelnimeä kantanut pentue syntyi 1962. Kennelnimi tulee ensimmäisen koirani,  kaksoisvalio (muoto- ja käyttö) Karhukorven Sissin mukaan.

Arvostamme edelleen vanhoja suomalaisia linjoja ja meillä on suora linja alenevassa polvessa Sissiin. Vuosien varrella kasvatustoiminta on ollut enemmän tai vähemmän aktiivista.

Yritämme myöhemmin täydentää tätä osuutta näillä sivuilla. Olemme kasvattaneet 64 erilaisen valionarvon saavuttanutta koiraa, josta kiitos lankeaa tietysti koirien omistajille. Maineikkaimpina kansainväliset valiot (FCI) KV käyttövalio (suojelu), Pohjoismaiden ja nelinkertainen Suomen mestari (suojelu) WUSV:n MM-kisa edustaja Sissinheimon Ymer omistaja Paavo Rapila ja KV muotovalio sekä Suomen käyttövalio (jälki) Sissinheimon Turnus omistaja Pirjo Valtanen.

Vetolatujen kuningas, viisinkertainen Suomen mestari, kesäkisoissa voittajaluokan viestikoira ja pelastuskoira Sissinheimon Puma omistaja Sisko Pulkkinen täydentävät tätä unohtamattomien mestarikoirien galleriaa. 

Tähän  valiojoukkoon kuuluu myös suojelun kaksinkertainen Suomen Mestari, FCI:n MM-kisa edustaja KVA Sissinheimon Pantera  omistaja Tarja Rasinen.

Meille henkilökohtaisesti niin rakas käyttövalio (suojelu), Suomen mestari (vetokoe), FCI:n MM-kisa edustaja Sissinheimon Hajak omistaja Jorma Piiroinen osoittautui monipuoliseksi ja luotettavaksi käyttö- ja kotikoiraksi.

Kuten edellä mainitusta ilmenee kasvattimme ovat palvelleet omistajiaan niin käyttö- kuin näyttelykoirina sekä ansiokkaasti seurakoirinakin. Rehellisyyden nimeen tulee kertoa ettei elämä ole aina ollut silkkiä ja samettia, takaiskujakin on vuosien varrella tullut.

Saksanpaimenkoira on käyttökoira ja kasvattimme palvelevat tänäänkin niin poliisin, puolustusvoimien kuin rajavartiolaitoksen palveluksessa unohtamatta meitä onnellisia "tavallisia" koiranomistajia.

Kysyntää kasvateillemme on ollut jopa ulkomaisia viranomaisia myöten, johon olemme pyrkineet mahdollisuuksien mukaan vastaamaan.

Meillä on kiinteät yhteydet moniin kasvattajiin ja koirien käyttäjiin eri puolilla maailmaa. Täten pyrimme säilyttämään tuntuman rodun eri linjojen ja yksilöiden vahvuuksiin ja heikkouksiin. 

 

 Ylös